Dacă este să vorbim despre fotografia de stradă, putem să povestim o mie de istorii la fiecare pas, pe care omul îl marchează, pur şi simplu, prin trecerea lui pe acolo. Pentru că şi atunci când îţi propui să fotografiezi clădiri, poduri, spaţii verticale sau orizontale, ele toate ţes locuri în care omul cu prezenţa îi insuflă spirit.
Oamenii plasaţi într-o astfel de fotografie, de stradă, se transformă pe neaşteptate, când îi surprinzi cu aparatul, în purtători de poveşti, comunicarea în plan afectiv fiind unul dintre ingredientele magice ale fotografiei de stradă.
Astfel, spaţiul ce poate părea plin, dar totuşi static doar în prezenţa zidurilor, stâlpilor frumos iluminaţi din parcuri, sau băncile frumos colorate din parcuri, capătă viaţă doar în prezenţa oamenilor, nişte actori pe scena oraşului. Ce frumos! Priveşte în jurul tău, în „treimea” aparatului, în ochii oamenilor şi vei observa cum fiecare este conectat la propriul timp şi drum, acolo născându-se trăiri şi emoţii, iar spaţiul înconjurat de freamătul acesta mişcător, îşi capătă propria-i identitate, plină de semnificaţii multiple.
Dintr-o dată observăm cum oamenii şi spaţiul îşi trăiesc propria istorie, reprezentând împreună ca un tot locurile, reflectând amintiri din copilărie, îmbrăţişări plăcute, o strângere de mână trainică, un zâmbet sau, pur şi simplu, o privire tăcută, poate tristă, poate nu, într-un cuvânt o trecere a vieţii prin viaţă...
Cel mai important lucru de căutat pe stradă, din punct de vedere al fotografului, este captarea emoţiei care înconjoară fiecare lucru dimprejur, mai bine zis emoţia din ochiul privitorului ce dă viaţă imaginilor.
Autoarea fotografiilor este profesoara de nivelul întâi în limba română Tanasescu Cristina. În curând lansam noua grupă în limba română,au mai rămas 2 locuri, înscrieți-vă!