Ina Chitaru. Proiect.

Ina Chitaru a devenit cea mai bună elevă la cursul de nivelul trei, în mare parte datorită responsabilității cu care a abordat cea mai importantă sarcină a cursului - proiectul.

Proiect - o serie de fotografii unite printr-o idee comună. Chiar de la etapa de gândire asupra temei, fotografii învață să gândească mai holistic şi mai profund asupra imaginii, se concentrează pe conceptul unic şi pe ideea de a crea poveşti-foto atractive.

Dacă subiectul vă entuziasmează cu adevărat, dacă vă focusați asupra lui, rezultatul vă va uimi şi pe cei din jur, şi pe dvs.
Ina a ales ca temă, viața de zi cu zi a fiilor săi - relația lor şi problemele cotidiene. A obținut o serie de fotografii foarte emoționante şi sufletiste.
Citiți interviu cu Ina pe site-ul şcolii şi inspirați-vă pentru propriile creații foto!

1IMG 0418PS

1IMG 5534PS

Spune-ne, cum a apărut ideea proiectului, ce te-a inspirat, care a fost conceptul? Cât a durat implementarea?

Ideea proiectului a venit din observațiile mele privind legătura dintre cei doi copii ai mei, ambii băieți în vârstă de 7 și 10 ani. M-a inspirat modul în care aceștia interacționează în timpul nopții, manifestând o legătură specială și magică în timp ce dorm. Am observat cât de puternice și frumoase sunt legăturile de sânge; chiar dacă doi frați se pot culca într-un pat certați, în timpul somnului, creierul lor se deconectează, dar corpurile se îmbrățișează. Conceptul a fost să surprind aceste momente de intimitate și afecțiune dintre ei în timpul somnului, dar și alte momente din viața lor, precum joaca și cearta din rutina zilnică. Durata implementării a fost de aproximativ 3 luni.

1IMG 3843PS

1IMG 0682PSAN

1IMG 0679AN

Ce dificultăți ați întâmpinat, ce a fost neobișnuit? Care a fost cea mai neașteptată descoperire pentru tine?

Dificultățile întâmpinate au inclus momentele neprevăzute în care trebuia să pornesc alarma pentru a-i surprinde pe copii în timp ce dormeau. Uneori, aceste momente speciale puteau dispărea înainte să reușesc să le surprind, deoarece alarma sau lumina pe care o puneam pentru a-i fotografia îi trezea. Cea mai neașteptată descoperire pentru mine a fost cât de multe emoții și sentimente pot fi exprimate în aceste momente simple, dar pline de semnificație din viața lor.

1IMG 4441

1IMG 0442PS

Care fotografie din serie vă place cel mai mult și de ce?

Fotografia din serie care îmi place cel mai mult este aceea în care frații se îmbrățișează în timp ce dorm. Aceste momente transmit o stare de liniște și dragoste care mă emoționează profund.

1IMG 4418PS

Poate că a existat un incident amuzant în timpul filmării (de exemplu, copiii nu au vrut să fie fotografiați sau ceva nu a mers conform planului). Cum te-ai descurcat cu asta?

Copiii au avut inițial rezerve în legătură cu fotografiile, așa că am ajuns la o înțelegere prin care le-am oferit un mic stimulent financiar lunar în schimbul permisiunii de a-i fotografia. Această idee le-a plăcut și i-a făcut mai deschiși să fie fotografiați. Cele mai amuzante incidente erau acelea în care îi fotografiam în timpul nopții și se trezeau de la lumina blițului, făcând grimase în somn.

A fost mai greu de studiat în a treia etapă decât în ​​a doua două? Ce lucruri fundamental noi ai învățat în a treia?

A treia etapă a fost mai dificilă, dar și mai interesantă și intensă. Am avut oportunitatea să practic mult în studiou, să experimentez cu diverse scheme de lumini și să dobândesc mai multă încredere în sesiunile foto din studio.

1IMG 3994AN

1IMG 5147PS

Ai devenit cel mai bun student din clasa ta absolventă. Cum te face asta să te simți? Ce inspiră asta? Ai dorința de a continua să te perfecționezi în fotografie?

Fiind recunoscută ca fiind cea mai bună studentă din clasa mea absolventă a fost o surpriză și o bucurie imensă pentru mine. M-a motivat să continui să învăț și să mă perfecționez în fotografie. Premiul constând într-un voucher de 1000 de lei pentru serviciile Școlii de Fotografie mi-a întărit dorința de a progresa în această direcție.

S-a schimbat mult atitudinea ta față de fotografie, ca job sau ca activitate creativă, de când ai venit prima oară la școala de fotografie?

Experiența la școala de fotografie a schimbat complet atitudinea mea față de fotografia ca activitate creativă și chiar ca profesie. Am decis să îmi schimb cariera din economist la o bancă comercială în fotografie.

Ce sfaturi le-ai da începătorilor care abia încep să facă fotografii?

Pentru cei care abia încep să facă fotografii, le-aș sugera să își urmeze pasiunea și să își asculte inima. Este important să experimenteze, să învețe și să se bucure de procesul creativ al fotografiei, creând astfel amintiri și exprimându-și viziunea personală.

1IMG 5139PS

1IMG 9178PS

1IMG 7198 2

1IMG 9569 2AN

1IMG 3886AN